Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

248 nya studentbostäder på Campus – storsatsning på trä och miljö

Växjöbostäders styrelse och VKABs styrelse har beslutat att bygga 248 nya hållbara studentbostäder på Campus. Studentbostäderna byggs ovanpå ICAs nya butik på Framtidsvägen. Inflyttning är 2018.
 

– Nu tar vi ytterligare steg på vägen i universitetsstaden Växjö, säger Per Schöldberg, styrelseordförande i Växjöbostäders styrelse. 

Trycket på nya bostäder, inte minst på mindre studentbostäder, i Växjö är högt. Därför kommer Växjöbostäder att under 2018 bygga 240 nya ettor och 8 nya tvåor på Campusområdet.

– Vi bygger inte bara nytt utan prioriterar också ett hållbart byggande. Det känns bra att Växjö kommun åter igen visar vilka miljöambitioner som finns här, säger Per Schöldberg.

– Den nya Campussatsningen prioriterar hållbart byggande och trähus i enlighet med Växjö kommuns miljöarbete. Att bygga klimatsmart med en träbyggnadsstrategi, och utnyttja alla fördelar som industriellt träbyggande medför, är en viktig framtidsfråga, säger Catharina Winberg, styrelseordförande för VKABs styrelse.

– Vi kommer också att ha solceller på taket för att ytterligare förstärka våra ambitioner, säger Per Schöldberg.

Ettorna är på 27 m2 och tvåorna är på 48 m2. Lägenheterna kommer att uppföras ovanpå ICAs nya butik på Framtidsvägen, centralt belägna på Campusområdet.

– Nya lägenheter kostar att bygga, men i jämförelse med hyresnivåer för studentbostäder i övriga landet ligger hyrorna för detta projekt på samma nivåer. Hyrorna kommer att avse 2018 års nivå, säger Maria Säterdal, VD på Växjöbostäder.

 

Automat:ee