Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Växjöbostäder öppnar för att fler aktörer förvaltar och bygger bostäder i Växjö

Styrelsen för Växjöbostäder har idag den 15 januari beslutat att sälja 2069 lägenheter av Växjöbostäders 10 500 lägenheter. 

- Just nu är Växjö en intressant stad för fastighetsägare att investera i och denna möjlighet är viktig att ta tillvara. Intresset för Växjö är stort. Vi ser gärna att fler aktörer är med och bygger och förvaltar bostäder i Växjö. Genom att sälja skapar vi förutsättningar för Växjöbostäder att bygga fler nya bostäder med fortsatt god ekonomi i bolaget. Vi skapar också möjligheter för nya hyresvärdar att komma in på Växjös bostadsmarknad och bidra till Växjös utveckling, säger styrelseordförande Per Schöldberg.

Hur går beslutsprocessen till?
För att beslutet ska gå igenom behöver försäljningarna även godkännas av VKAB (Växjö Kommunföretag AB) och Kommunfullmäktige. Därefter kommer försäljningarna att genomföras under hösten/vintern 2016.

Vad innebär beslutet för hyresgäster som bor i fastigheter som ska säljas?
- Försäljningarna ska ske till seriösa köpare som är långsiktiga och som skapar ansvarsfull förvaltning. Den nya hyresvärden kommer att ha samma skyldigheter och rättigheter som Växjöbostäder, säger Per Schöldberg.

- Fram tills den nya hyresvärden har köpt fastigheten kommer Växjöbostäder att fortsätta ge samma service som tidigare, säger VD Maria Säterdal.

VD Maria Säterdal fortsätter:
- Om man som hyresgäst har frågor kring detta beslut är man välkommen på våra informationsträffar den 18, 20 eller 27 januari på vårt Kundcenter. 

Läs mer om informationsträffarna, beslutet och vilka fastigheter som berörs här. 


 

Automat:ee