Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Avsiktsförklaring tecknad idag avseende fastighetsförsäljning av 1923 hyresrätter

Styrelsen för Växjöbostäder har idag den 15 augusti beslutat att teckna en avsiktsförklaring med de bolag som vi har för avsikt att sälja berörda fastigheter till. Dessa bolag är Nordhalla Fastighets AB och Victoria Park AB.

Nordhalla Fastighets AB avser att köpa fastigheterna Idet 1 (Campus), Paris 1, Skrindan 1, Jungfrulyckan 1, Klangen 17 och 18, Nergårds Anna 1, Rasken 17, 40, 41 och 43 (Teleborg).

Victoria Park AB avser att köpa fastigheterna Skatan 1, 6, 7, 8, 9 och 10 (Araby), Magistern 6, 7 och 8 (Norr).

Under de närmsta veckorna kommer dessa bolag att besiktiga fastigheterna.

Vilka ytterligare beslut ska fattas?
För att beslutet ska genomföras/träda i kraft kvarstår att Växjöbostäders och VKABs (Växjö Kommunföretag AB) styrelser godkänner slutliga avtal och hela affären. Dessa beslut planeras att tas under september/oktober månad. Därefter är planen, som vi tidigare informerat om, att själva överlämnandet kommer att genomföras vintern 2016.

Vad innebär detta för dig som hyresgäst?
Fram tills den nya hyresvärden har tillträtt fastigheten där du bor kommer vi på Växjöbostäder att fortsätta ge dig samma service som tidigare. Om du behöver hjälp med något kontaktar du som vanligt vårt Kundcenter. Som hyresgäst har du rätt att bo kvar i din hyresrätt när den nya hyresvärden tar över. Den nya hyresvärden kommer att ha samma skyldigheter och rättigheter som Växjöbostäder.

När slutliga avtal med nya fastighetsägare är klara och beslutade kommer vi, före överlämnandet, att bjuda in till ett möte där du får träffa representanter från den nya hyresvärden. Representanter från Växjöbostäder kommer självklart att närvara.

Mer information
Läs pressmeddelandet från Växjöbostäder, Nordhalla Fastighets AB och Viktoria Park AB här.

Läs mer om bakgrunden till försäljningen här.

 

Automat:ee