Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Växjöbostäder bygger 39 hyresrätter och en vårdcentral på kvarteret Skärvet

Växjöbostäder håller ett fortsatt högt tempo i sitt byggande för att bidra till fler attraktiva bostäder i Växjö. Växjöbostäders styrelse och VKABs styrelse har beslutat att bygga 39 hyresrätter och en vårdcentral på kvarteret Skärvet.

- Detta är ett spännande projekt där vi kombinerar lägenheter och en vårdcentral. Växjöbostäder driver på utvecklingen av Växjö. Kvarteret Skärvet är en del av Växjös expansion västerut med bostäder, säger Växjöbostäders styrelseordförande Per Schöldberg.

- Med detta centrala läget kommer vi att tilltala flera olika målgrupper. Vi tror att både yngre och äldre personer kommer vilja bo här med närheten till service och centrum, säger VKABs styrelseordförande Catharina Winberg.

- Växjöbostäders lägenheter består av 1-3 rok med varierande storlekar. Vårdcentralen ska stå klar sommaren 2017 och bostäderna beräknar vi ska vara inflyttningsklara hösten/vintern 2017, berättar VD Maria Säterdal.

Maria Säterdal fortsätter:
- Projektet är projekterat enligt kraven i Växjö kommuns energiplan. Det innebär att vi ska landa på en energiförbrukning på 55 kWh/m2. Vi kommer även att installera solceller på vårdcentralen vilket innebär att vårdcentralen till viss del minskar sitt behov av köpt el.
 

Läs mer om kvarteret Skärvet här

Automat:ee