Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Växjöbostäder inför marknadsmässiga hyror på parkeringsplatser

Växjöbostäder har beslutat att införa enhetliga och marknadsmässiga hyror för förhyrda parkeringsplatser inom Växjöbostäders bestånd.

Växjöbostäder inför en ny zonindelning med tre zoner. Den nya prissättningen gäller från 1 januari 2018 för parkeringsplatser (p-plats, p-plats MC och carport) och från 1 juli 2018 för garage.

Beslutet innebär att samtliga förhyrda parkeringsplatser kommer sägas upp och att den som hyr en parkeringsplats (p-plats, garage, carport eller p-plats MC) kommer erbjudas ett nytt avtal på sin tidigare parkeringsplats. Berörda hyresgäster kommer få ett brev om detta under sommaren/hösten 2017.

– I dagsläget är inte våra hyror för parkeringsplatser enhetliga. En parkeringsplats i centrum kan idag kosta lika mycket som en parkeringsplats på Teleborg, vilket inte är rimligt. Precis som andra aktörer som tillhandahåller parkering i Växjö ska vi ha marknadsmässiga hyror som är anpassade efter var din parkeringsplats ligger, säger VD Maria Säterdal.

Maria Säterdal fortsätter:
– Idag har vi ett antal parkeringsplatser i våra områden som inte har enskilda hyresavtal. För att skapa möjlighet för fler av våra hyresgäster att ha en egen parkeringsplats planerar vi att hyra ut dessa enligt samma avtal som våra andra parkeringsplatser. Det hjälper oss även att säkerställa att det enbart är våra hyresgäster som nyttjar dem. Det innebär att det under 2018 finns fler tillgängliga parkeringsplatser att hyra och jag uppmanar de som önskar en plats att redan nu ställa sig i kö, via Mina sidor på Boplats Växjös hemsida.


Läs mer om parkeringsplatser här

 

Automat:ee