Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Växjöbostäders nya strategi om ombildning av hyresrätter till bostadsrätter klar

Växjöbostäders styrelse har idag fattat beslut om vad som gäller vid en förfrågan om ombildning av hyresrätter till bostadsrätter.

- Idag har vi antagit Växjöbostäders ombildningsstrategi. Det är viktigt att en bildad förening på ett tidigt stadium får besked om en ombildning överhuvudtaget är tänkbar avseende den aktuella fastigheten/byggnaden. Vi vill därför att företrädare för en bildad bostadsrättsförening tillfrågar Växjöbostäder om en ombildning kan bli aktuell innan intresseanmälningar från de boende inhämtas, säger Växjöbostäders styrelseordförande Per Schöldberg.

- När de fått ett första besked från Växjöbostäder kan företrädare inhämta intresseanmälningar från hyresgästerna i den aktuell fastighet enligt gällande rutin som VKAB har satt, fortsätter Per Schöldberg.

- Ägardirektivet för Växjöbostäder kommer att beaktas i sin helhet av styrelsen vid beslut om bolaget har för avsikt att sälja fastigheten till en bostadsrättsförening eller inte. Dessutom kommer även andra faktorer som t ex påverkan på förvaltningseffektiviteten, om fastigheten innehåller byggrätter och möjligheten att stycka av byggnad att beaktas, säger Per Schöldberg.

- Nästa steg blir att Växjöbostäders styrelse fattar beslut om de ansökningar som ligger vilande. Exakt när det kommer ske kan jag inte säga i nuläget. Vi kommer återkomma med information till dessa bostadsrättsföreningar, säger Per Schöldberg.

Automat:ee