Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Balkong och uteplats

Har du en balkong eller uteplats? Vi hoppas att det bidrar till din trivsel! För allas trivsel finns det dock vissa ordningsregler.

Mattor och sängkläder

Tänk på att inte skaka mattor och sängkläder på balkong och uteplatser. Du får inte heller hänga mattor över balkongräcket.

Matning av fåglar 

Av hygeniska skäl får du inte mata fåglar på balkong eller uteplats. Fåglarna förorenar på fönster och balkonger när de lockas till fastigheten av den mat som kastas ut från balkongen. Det kan också dra till sig råttor, som kan komma in i fastigheterna och skapa sanitära olägenheter.

Blommor på balkongen

Visst är det trevligt med blommor på balkongen men på grund av säkerhetsrisk får du endast hänga blomsterlådor på insidan av balkongen. Tänk på att vattna på ett sätt så inte vattnet hamnar på grannens balkong.

Rökning

Visa hänsyn gentemot dina grannar om du röker på balkongen. Det finns många allergiker som inte tål rök och denna kan lätt komma in till grannen genom öppna balkongdörrar och fönster. Det är förbjudet att kasta ut fimpar på gården. Tänk på småbarnen som kan plocka upp fimparna.

Grillning

Grillning på balkong och uteplats är endast tillåtet med elgrill.

Kol-, engångs- och gasolgrill får endast användas om du bor i markplan. Placera grillen minst tre meter ut från väggen så att röken inte orsakar brand- eller explosionsfara. Använd gärna en elektrisk tändare som läggs i kolen så slipper både du själv och grannarna oset från tändvätskan.

I många bostadsområden finns gemensamma grillplatser som vi rekommenderar dig att använda.

Automat:ee