Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Tillval

Tillfälligt stoppat

Under hösten har vi varit utan en entreprenör som kunnat utföra våra tillvalsinstallationer och inkomna förfrågningar har inte kunnat åtgärdas. Vi har därför valt att tillfälligt stoppa nya tillvalsförfrågningar. Planen är att återuppta hanteringen av nya tillvalsförfrågningar under april månad 2018.

Vem kan ansöka om tillval?

Tillval kan ansökas av dig som hyr en av våra familjelägenheter. Ansökan görs av dig som står på kontraktet. Bor du i en fastighet som är under försäljning eller ombildning så kan tillval ej göras.

Vad går det att ansöka om?

De tillval som finns att ansöka om idag är diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare, duschvägg samt säkerhetsdörr. Torktumlare kan du ansöka om ihop med tvättmaskin eller om det redan finns en tvättmaskin som ägs av Växjöbostäder i din lägenhet. Byte till säkerhetsdörr gäller endast dörrar i trapphus, inte dörrar på till exempel loftgångar och marklägenheter.

Vad kostar det?

De olika tillvalen innebär en standardförbättring som enligt hyressättningssystemet har ett antal poäng. Tillvalet innebär därför en höjning av månadshyran och höjningen baseras på antalet poäng i hyressättningssystemet.

Diskmaskin, tvättmaskin (el/VA förberett): 100 kr/månad

Diskmaskin, tvättmaskin (framdragning av el/VA krävs): 125 kr/månad

Torktumlare: 100 kr/månad

Säkerhetsdörr: 90 kr/månad

Duschvägg: 70 kr/månad

Hur går ansökan till?

Först kontaktar du Växjöbostäders kundcenter för information och för att göra ansökan. Vi tittar då på möjligheten att installera det önskade tillvalet. Ibland kan det finnas orsaker till att tillvalet inte går att genomföra. Det kan till exempel vara äldre platsbyggda kök där ett skåp inte kan plockas bort för diskmaskin. Det kan också vara brist på plats, rördragning som försvårar installationen eller regler kring installationer i våtutrymmen med mera.

Vi skickar därefter information till dig. Om det inte går att installera det önskade tillvalet får du ett brev. Om det går att genomföra får du en godkännandeblankett som du skriver under och skickar in. Godkännandeblanketten innebär att du godkänner den hyreshöjning installationen innebär. Därefter läggs en order på installationen och vi tar kontakt med dig när det blir aktuellt att installera.

Vems är tillvalet?

Det som installeras som tillval ägs av Växjöbostäder. Det innebär att vi står för underhåll samt reparationer. Tillvalet ingår i lägenheten och kan inte plockas bort.

För mer information om tillval kontakta Växjöbostäders kundcenter. 

Automat:ee