Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Student på LNU

Hur söker jag studentbostad?

För att kunna söka studentbostad måste du vara antagen till minst 15 poäng (ej distansstudier) på Linnéuniversitetet. Du kan inte söka boende förrän du fått ditt antagningsbesked. Du kan däremot kostnadsfritt registrera dig i vår studentbostadskö från det året du fyller 17 år. Genom att registrera sig i studentbostadskön börjar du räkna köpoäng.

Du får ett poäng per dag som du är aktiv i kön. Mer information om vårt kösystem hittar du på www.boplats.vaxjo.se. Där går du även in för att göra en kundanmälan och därmed ställa dig i kö.

Vem får bo i våra studentlägenheter?

Du måste läsa minst 15 poäng per termin (ej distansstudier) för att vara berättigad till att bo i våra studentlägenheter. Vi gör kontinuerliga boendekoller för att kontrollera att våra hyresgäster uppfyller kravet.

Skriv dig i Växjö och få en goodie bag!

Har du fått bostad och flyttat till Växjö? Då är det dax att skriva sig i Växjö. Läs mer om varför du ska vara skriven där du bor och gör din flyttanmälan på Skatteverkets hemsida. När du skrivit dig här bjuder Växjö Kommun på en riktigt bra goodie bag, för att få den fyller du i formuläret på Linnéstudenternas hemsida. Välkommen till Växjö!

Automat:ee