Växjobostäder använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×
Växjöbostäder

Håkan - Projektledare för nyproduktion och större ombyggnader

Roll på Växjöbostäder: Projektledare för nyproduktion och större ombyggnader.
Fritidsintresse: Mycket idrott – främst tennis, men också att snickra på huset.
Ålder: 45 år

– Det är en riktigt häftig känsla att gå runt bland de färdiga husen i Växjö och känna ”det här har jag varit med att skapa”.

Håkan arbetar på projektavdelningen och leder den komplexa processen att bygga en ny fastighet. Han är med från första planeringsdag till att slutbesiktningen genomförs, ibland några år senare.

– Det roligaste med mitt jobb är nog problemlösningen. Vi har höga krav på oss, inte minst gällande miljö- och energifrågor, och detta kräver kunskap, resurser och tålamod. Att vara projektledare handlar om att ha teknisk kompetens men också social kompetens och förmåga att få alla i ett projekt att samverka för att nå det gemensamma målet.

Håkan träffar mycket människor i sitt yrke och han uppskattar att få arbeta med många olika människor och aktörer, som det finns i byggbranschen. 

– Alla har vi olika ansvarsområden, förväntningar och ambitioner med projektet. Min ambition är att alla ska ha samma fokus: att jobbet ska bli så bra som möjligt. Jag gillar den attityden, oavsett om det är på ett planeringsmöte på kontoret eller högt upp i takstolarna med snickarna.

Växjöbostäders projektledare har ett mycket brett ansvarsområde. Andra projektledare i byggbranschen kanske mer fokuserar på delar av ett projekt. Men Håkan och hans kollegor på projektavdelningen måste fatta dagliga beslut om allt från planeringsdetaljer till större entreprenadfrågor.

– Det är en rejält tryck när man arbetar med samhällsplanering. Vi bygger ju morgondagens stad och det känns som ett väldigt viktigt uppdrag.  

Automat:ee